Cleopatra Lorințiu se prezintă publicului sub mai multe faţete :scriitoare – poetă, prozatoare, autoare de literatură pentru copii, jurnalistă, scenaristă şi realizatoare de televiziune
O zi minunata la Slobozia, ce oameni primitori,cât interes pentru carte și literatură.Un moment de comunicare și solidaritate culturală în miezul zilei la Biblioteca Judeteana Ialomita .Acum fac ordine în amintiri după o zi luminoasă și bună. Mulțumesc.
În lumina de aprilie,triumfala si crudă, poemele noastre își răsfățau preaplinul de iubire și durere de parcă am mai fi fost o clipă încă tineri.
Pe masă, „Pod fraged”,de Gh.Tomozei și cartea mea”In gradina fragilității „.
De ziua internațională a cărții și a dreptului de autor, de ziua bibliotecarului, la Biblioteca din Slobozia, invitata de editoarea mea nadia farcaș să vorbim despre recenta apariție editorială : dipticul ”Poezii dintr-o iubire”, mai exact ”Pod fraged” poezii de Gheorghe Tomozei și ”In grădina fragilității” de Cleopatra Lorințiu. Poezii scris defiecare din noi în perioada 1985-1988 în care ne-am împărțit viețile, amintirile, ne-am unit singurătățile ca soț și soție nu numa tovarăși de scris și de breaslă literară.
* Ar fi multe de spus. Intai primirea caldă pe care mi-au făcut-o la centrul ”Ionel Perlea”, gazdele, solicitudinea lor. Sentimentul de drag de carte și de autori care s-a înălțat din toată adunarea: cuvintele doamnei Elena balog o directoare de bibliotecă adorabilă, pasionată și prietenoasă, ale doamnei Elena Pacala care este directoarea Direcției de cultură a a CJ Ialomița, atentă la tot ce am spus, inspirată și cu idei excepționale , a directorului bibliotecii din Brăila care si conduce Asociația Bibliotecarilor din România, domnul Neagu, a profesorului de religie Corneliu Popescu (fermecător interpret la chitara domniei sale), alui Romeo Aurelian Ilie care și-a spus părerile proprii despre cărțile lansate,a doamnei Vali Șerban alcătuitoarea revistei bibliotecii, a doamnelor din public care au venit după aceea să îmi povestească ( doamna profesoara Mariana Tărăcilă, de latină, și Raluca Târnoveanu, două ardelence stabilite la câmpie de zeci de ani.)
Nadia Farcaș, directoarea editurii Ecou Transilvan s-a întrecut pe sine, a ridicat în slăvi cărțile acestea cumva deosebite, selecții din doi poeți care au împărțit și o perioadă de viață, și a recitat o poezie aleasa de ea din cartea mea.
Am apucat grație Elenei Balog să vedem și Catedrala din Slobozia, înfrumujsețată nu numai cu o pictură abundentă pe pereți și candelabre prețioase ci si de prezența multor copii, elevi aflați in clipa aceea la Slobozia pentru ediția pe țară a Olimpiadei de Religie!
In parcul înconjurător am văzut vreo zece statui destul de îmbătrânite ,din piatră, zic eu, așezate acolo de prin anii 60-70; nu am reușit să descifrez pe ele cine sunt autorii… încerc să caut surse, arhive. Cine să fi fost autorii? Apoi am mai fost la o ctitorie aflată în consolidare , superba ”Sfinții Voievozi”, am urmărit cu mare interes pe un zid zeci de reproduceri după fotografiile vechi ale unui fotograf ialomițean și am dat o fugă să vedem cu apune soarele la Amara.
La ziua Bibliotecarului 23 aprilie 2025, Biblioteca din Slobozia, cu Elena Balog directoarea Bibliotecii, Elena Pacala, directoarea direcției cultura a CJ Ialomița, editoarea nadia farcaș , Cleopatra Lorințiu și dir. Neagu ,ANBPRCleopatra Lorintiu, 23 aprilie 2025, Biblioteca din Slobozia la ”Ziua bibliotecarului”