Video

Cleopatra Lorinţiu « Video »https://www.youtube.com/playlist?list=PLK5cipRa92iUbXVxYiDd4LtmH1soS6__w

Un interviu de Clara Mărgineanu cu Cleopatra Lorinţiu, înregistrat la Paris în 2003.

Imagini, fragmente din filme,documentare şi reportaje la care se face referire în paginile sitului şi care nu sunt inserate în paginile  speciale, (în afara celor  enumerate în cuprinsul din partea dreaptă ):

 Prințesa Alexandra Caragea,eroina documentarului „Nevoia de memorie”.Printesa Caragea, Tanda cum îi spuneau prietenii,a ţinut să fie filmată în Muzeul Antipa din Bucureşti, unde există o  donaţie impresionantă ,colectia de fluturi creata de bunicul ei, Aristide Caragea care, printre alte merite ,l-a avut si pe acela de a fi fost unul din etnomologii nostri de frunte.

 


Critic literar proeminent, Laurențiu Ulici (1943-2000) a avut si o cariera politica proeminenta , dupa 1989.Memoria peliculei il pastreaza in ipostaza de senator si de presedinte al Uniunii Scriitorilor, într-un interviu luat de Cleopatra Lorințiu in anul 1997, cu relativ putin timp inainte de moartea acestuia.

Mihai Ungheanu (1939-2009)unul dintre criticii literari de mare prestigiu ai literaturii romane contemporane, adepat al apararii valorilor nationale, autor si sustinator de directie literara prin paginile revistei literare Luceafarul,cu o cariera politica dupa 1989, senator, ministru secretar de stat al culturii,a reprezentat un reper major in literatura romana. Un scurt fragment de interviu dintr-un film facut cu prilejul congresului spiritualitatii romanesti. Apar in imagini, de asemenea Grigore Vieru si Mihai Cimpoi, filmarea e facuta la Baile Herculane in  noiembrie 1995.

 

Arhitect Gheorghe Rosetti. Fiul academicianului, lingvistului Alexandru Rosetti, de profesie arhitect este nu doar martorul unor istorii fascinante petrecute in casa parinteasca bucuresteana, amintiri legate de o mare familie
Propria sa biografie este deosebita, legata de mari proiecte arhitectturale in Africa, el traieste la paris si revine la Bucuresti pentru a marca comemorari legate de ilustrul sau parinte.In fragmentul  acesta este prezenta si Adriana Fianu, rafinat filolog, legata pentru mereu de imaginea redactiei „Romania literara” ,executoarea testamentara a academicianului Rosetti ,care povesteste amintiri literare, filmata in propria sa locuinta bucuresteana in toamna anului 1994…Din documentarul„Mostenirea familiei Rosetti”.

 

Theodore Coresi , bas bariton este numele actual de scena a celui care a pornit in Conservatorul bucurestean ca Theodor Ciurdea . In prezent artistul cinta si activeaza la Viena, fiin un interpret apreciat, el a dezvoltat impreuna cu sotia sa, de asemeni interpreta de opera,  cursuri de interpretare a liedului si muzicii clasice. Fimarile realizate in primavara anului 1995  pe scena Palatului Hoffburg , impreuna cu orchestra vieneza „Hoffburg Orchester „dirijata de Gert Hoffbauer.


 

Poet de aleasa stirpe, constiinta poetica adevarata,iata-l pe Grigore Vieru (1935-2009)intr-un dialog plin de sensuri purtat la Baile Herculane in toamna anului 1995. Pe linga interviu, doua poeme semnate inconfundabil Grigore Vierusi un fragment de eseu despre semnificatia poeziei sale cu imagini semnate de Emil Lungu, un artist al imaginii .

 

Eugen Todoran, regizor proeminent al teatrului romanesc contemporan, intr-un scurt dialog la avanpremiera piesei Don carlos de Fr.Schiller , cu o distributie prestigioasa din care au facut parte Mircea Albulescu,Adrian Pintea,Ion Pavlescu, Irina Movila, Elvira Deatcu,Florin Zamfirescu si altii.Sunt imagini de pe platourile de filmare care premerg avanpremiera in care regizorul Eugen Todoran,autorul a zeci si zeci de puneri in scena de mare valoare artistica,le face.

la editia Salonului Cartii francofone din anul 200O de la Toronto(Canada) un fragment de reportaj presarat cu interviuri acordate de colegi scriitori precum Gratien Allière,Margaret Anderson sau organizatoarea Christine Dumitrescu van Saanen.Imagini din cadul atelierului animat la cafeneau literara si al interviuri acordat pentru radio Canada de Cleopatra Lorintiu.


Un interviu cu dr.vasile Simileanu directorul revistei Geopolitica despre provocările geopolitice ale lumii contemporane.
http://youtu.be/-WKok2o6YR8 
Interviu cu ing.Ştefan Manea, Hofigal.Senatorul plantelor.