Podcasturi
1.Un interviu de Raluca Găină , 2 noiembrie 2024,pentru
A început cu gânduri despre multiculturalitate, dialog și treptat, treptat am alunecat în alte teme: se pare că viața mea a fost ”exemplul practic ” pentru demonstrațiile redactoarei Raluca Găină, în emisiunea ei de pe Național 24 Plus.
Despre cultură, prietenie, experiențe, cunoașterea celuilalt, a diferențelor îmbogățitoare, și în final chiar opinia mea despre generarația tinerilor de azi ( cu toate că știu că nici nu se vor uita și nici că le pasă, dar eu spun, să rămână acolo, cât o trăi și youtubul asta…)
2. In podcastul La vedere ( filmat in studioul lui Ovidiu Ungureanu, Bacau, septembrie 2024)
3.In dialog cu Serena Adler .( Călătorie în timp) octombrie 2024 textul integral pe https://cleopatra-lorintiu.net/beverley-jane-stewart/
Avangarda cu Ionuț Vulpescu , martie 2023
https://incomod-media.ro/2023/03/06/avangarda-cu-ionut-vulpescu-invitata-cleopatra-lorintiu/
”Episodul XIX, al sezonului II, al podcastului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu, dezvăluie provocările confruntate de Cleopatra Lorințiu, ca autor, jurnalist, realizator de televiziune și diplomat. Cărțile ei s-au scris din viață: a avut întotdeauna un călcâi al lui Ahile, literatura pentru copii, o plăcere nevinovată; dar a scris pentru adulții care știu că „Iubirea nu trece”, că „Există un limpede loc” – lumea și inima noastră, în care ni se permite să greșim și să fim fericiți; că „Vocația căii singuratice” nu e numai unul dintre titlurile sonore semnate de Cleopatra Lorințiu, dar și un fel de a îmbrățișa viața. A cunoscut succesul dar și anii cenzurii, pentru care nu de puține ori – cinci, mai exact, manuscrisul romanului Abandon i-a fost returnat.
Cleopatra Lorințiu crede că viața e prea scurtă și timpul neiertător: de aceea, toate iubirile și întâlnirile cardinale contribuie la destin, cu o condiție: să nu le lași să te schimbe. Iar binecuvântarea vieții Cleopatrei Lorințiu este ca întotdeauna a știut ce are de făcut. Veți afla culisele filmului dedicat lui Ștefan Augustin Doinaș, pe care Cleopatra Lorințiu l-a făcut în anii 2000, când a și întrevăzut-o pe balerina Irinel Liciu; ne vom întoarce în timp, când poetul Gheorghe Tomozei, prietenul poetului Nichita Stănescu, îi devine soț, și vom afla de ce intersecția acestor biografii e, în felul ei, rostul unei intervenții providențiale. Surpriza acestui podcast pentru lumea culturală va fi povestea care leagă numele lor într-un detaliu șocat, care trădează umanitatea și sursele de inspirație ale operei marilor scriitori Doinaș și Tomozei și ale dansului marii balerine a Operei Române, Irinel Liciu.”( Ionuț Vulpescu)