Uncategorized

Make Heaven of What You Have – Expo Suly Bornstein Wolff -Bistrita

O seară frumoasă dedicată artistei plastice Suly Bornstein Wolff,vernisajul expoziției sale la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud,manager Alexandru Gavrilaș. Culori,prietenie și o stare reconfortantă de bine .

Titlul expoziției :Fă Rai din ce ai !( curatori : Vera Pilpoul (Israel) , Cleopatra Lorintiu( Romania ).

Cu o biografie densă, de cetățean al lumii, cu afinități în leagănul Europei de Est, născută în Brazilia și cu o interesantă experiență canadiană, israeliana Suly Bornstein Wolff a fost pentru mine o întâlnire de-a dreptul surprinzătoare.
În pictură, colaj, instalații, mai toate provenite prin reciclarea materialelor, în sticlărie și tehnici mixte, această plasticiană ne oferă un fel de mixtum compositum al lumii de azi, nuanțată prin afinități estetice, reunite prin tehnici și idei, printr-o vocație a metaforei translatată în culoare și formă.
În galeria ei din Neve Tsedek, la Tel Aviv, alături de curatoarea expozițiilor ei, Vera Pilpoul, am avut și eu revelației unei noi vieți acordate obiectului umil, refolosit și ridicat la rangul de sursă de inspirație.
De aceea am intitulat prima ei prezență în România care se petrece printr-o expoziție de autor în Galeria de artă contemporană a prestigiosului Complex Muzeal Bistrița Năsăud : ”Fă Rai din ce ai !”
Această veche zicere românească i se potrivește perfect, e ca un arc de gând peste timp și peste lume, aducându-ne-o aproape pe această artistă internațională, în efortul ei superb de-a se apropia de publicul din România.

Sunt forme, culori, nostalgii, spirit ludic, modern și surprinzător, într-o adevărată cavalcadă eclectică

Cleopatra Lorintiu

( din pliantul de prezentare a expozitiei)

Vernisaj Expo Suly Bornstein Wolff Bistrita ,In foto : ALEXANDRU GAVRILAS manager of Complexul Muzeal Bistrita Nasaud, speaking, Cleopatra Lorintiu ( curator), Suly Bornstein Wolffhttps://afnews.ro/…/un-interviu-de-alin-cordos-cu…/